2013. június 14., péntek

A legjobb, ami történhet! Újra megnyílt a keresztelő medence Pécsen...

Nagy izgalommal jött június 8-án, szombat reggel az az öt személy, akik elhatározták, hogy megkeresztelkednek, és a pécsi illetve a hidasi gyülekezetek tagjai lesznek. Bátorításul azt mondtam nekik, hogy „ma a legjobb történik veletek, ami egy emberrel történhet”, és Isten ezt be is bizonyította.

Csizmadia Róbert, a pécsi gyülekezet lelkésze az ígéből arról beszélt, hogy csak az Istennel megélt élet az egyetlen jó választás, ahogyan erre Jézus Krisztus is példát mutatott a keresztségével.

Először Babi néni lépett a medencébe, aki a hidasi gyülekezet tagja lett. Ő hosszú éveken keresztül látogatta a gyülekezetet, de most értette meg, hogy teljes bizonyossága lehet a megváltásban.

Ági néni visszatalált. Fiatal korában már döntött Isten mellett, de az élet gondjai elsodorták a gyülekezettől, de most újra itthon van és ez élete legnagyobb öröme.

Lacit Isten mélyről hívta ki és adott neki egy új lehetőséget, hogy Vele együtt éljen és mutassa be másoknak is az Ő szeretetét.

Ildikó és Tibor, mint házaspár ismerték meg Isten jóságát, és együtt döntöttek úgy, hogy ezután Neki tetszően szeretnék életüket leélni és gyermeküket is ebben a hitben nevelni.

Isten áldását éreztük és tapasztaltuk az egész napon. A pécsi gyülekezet énekkarának, az ifjúságnak és a hidasi testvéreknek a szolgálata még felemelőbbé és áldottabbá tették számunkra ezt a szép napot.

Ömböli Gyula, presbiter